Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Dílo Karla Čapka online

Vydáno dne 20.06.2009 od Jana Skřivánková

Odkaz na internetovou stránku, na které najdete online všechny texty od Karla Čapka.

Základní informace o stránce

Tato stránka vznikla díky Městské knihovně v Praze ve spolupráci s Ústavem Českého národního korpusu, Společnosti bratří Čapků a Památníku Karla Čapka ve Strži. Stránka nabízí v elektronické podobě volně ke stažení všechna díla Karla Čapka (i společné práce s bratrem Josefem), přičemž přečíst si můžete nejen literární díla, ale také díla filozofická i Čapkovy překlady zahraniční literatury. Všechna díla jsou k dispozici hned v několika formátech (např. txt, rtf, html, pdf), nechybí ani formáty pro mobilní telefony (pdb, prc, epub).

Stránka kromě online textů také obsahuje seznam nahrávek Čapkových děl na CD a kazetách či seznam odborné a jiné literatury, která se zabývá Karlem Čapkem. Najdete zde také odkazy na další stránky věnující se dílu a životu Čapka, nechybí ani zdroje v jiných jazycích (např. v angličtině, slovenštině nebo francouzštině). Na stránkách si také můžete přečíst stručný Čapkův životopis, který obsahuje nejdůležitější data jeho života.

Hodnocení

Na těchto stránkách se mi líbí, že si díky nim můžete udělat velmi dobrý obrázek o životě a dílě Karla Čapka, nabízejí nejen online texty ke čtení, ale také mnoho informací o životě tohoto autora. Stránka je velmi jednoduchá a přehledná, navíc si na titulní stránce můžete každý týden přečíst nový Čapkův citát (Citát týdne v levé části úvodní stránky).

Odkaz

http://www.mlp.cz/karelcapek/

 


Čeština s maňásky

Zábavná aplikace na výuku vyjmenovaných slov, určování pádu, psaní ú/ů a i/y po měkkých a tvrdých souhláskách. Obsahuje celkem 8 756 testových otázek s vysvětlením správné odpovědi, 8 výukových her a vysvětlení potřebné teorie.

Vyzkoušet zdarma Češtinu s maňásky

Verze pro tisk

Články ze stejné rubriky: