Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Test: Shoda přísudku s podmětem 4

Vydáno dne 13.02.2010 od Jana Skřivánková

V tomto testu si můžete vyzkoušet svou znalost pravidel pro shodu přísudku s podmětem.

Klikáním na šedé políčko doplňte do slov správné i/y. Po vyhodnocení testu si můžete přečíst vysvětlení všech správných odpovědí, stačí najet myší na zeleně/červeně označenou odpověď.

Někteří žáci o přestávce narychlo dopisoval _   domácí úkol. V akváriu plaval _   čtyři rybičky. V ulici svítil _   pouze dvě lampy. Která města ve středověku proslul _   těžbou stříbra? Švadleny šil _   celou noc šaty pro princeznu. V kleci poletoval _   dva kanárci. Všechny obchody měl _ už zavřeno. Letadla z Paříže měl _   celý den několik hodin zpoždění. Z lesa se začal _   ozývat zvuky divokých zvířat. Někteří kritici se o jeho filmu vyjadřoval _   jako o nejhorší komedii roku. Některé formuláře pro nás nebyl _   příliš srozumitelné. Na začátku ledna byl _   už všechny diáře na nový rok téměř vyprodány. Na louce vesele pobíhal _ strakatá kůzlata. Všichni spolužáci měl _   již vybranou střední školu, ale já se pořád nemohla rozhodnout. Výčitky svědomí mu nedal _   spát, a tak se raději přiznal.


Čeština s maňásky

Zábavná aplikace na výuku vyjmenovaných slov, určování pádu, psaní ú/ů a i/y po měkkých a tvrdých souhláskách. Obsahuje celkem 8 756 testových otázek s vysvětlením správné odpovědi, 8 výukových her a vysvětlení potřebné teorie.

Vyzkoušet zdarma Češtinu s maňásky

Verze pro tisk

Články ze stejné rubriky: