Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Test: O psech a lidech (měkké a tvrdé souhlásky)

Vydáno dne 13.03.2014 od Jana Skřivánková

Test, ve kterém si můžete vyzkoušet psaní i/y po měkkých a tvrdých souhláskách. A kromě toho se dozvíte, jak by to mělo fungovat mezi psy a lidmi.

Klikáním na šedé políčko doplňte do slov správné i/y. PO vyhodnocení testu si můžete přečíst vysvětlení všech správných odpovědí, stačí najet myší na zeleně/červeně označenou odpověď.

Ř _ ká se, že pes je nejlepš _   př _ tel člověka. A také se tvrd _ , že za peníze si můžeš koupit docela dobrého psa, ale nekoupíš si zavrtěn _   jeho ocasu. Podle toho bychom se ke svému čt _ řnohému mazlíčkovi měli i chovat. Měli bychom si s n _ m hrát, třeba mu házet klac _ k _   nebo gumové míčk _ . Občas bychom ho měli podrbat za uš _ ma. A i kd _ ž někd _   úplně neposlouchá, neměli bychom se na něj n _ kd _   zlobit př _ liš dlouho. Pes by měl mít také dostatek vod _   a j _ dla. Stejně jako lidé potřebuj _   i psi vlastn _   postel. Ehm, ted _   vlastně pelech. Radost mu udělaj _   také psí pamlsk _   či dlouhé procházk _ .

A nezapomeňte, pes opravdu vrt _   ocasem jen tehd _ , kd _ ž má radost.


Čeština s maňásky

Zábavná aplikace na výuku vyjmenovaných slov, určování pádu, psaní ú/ů a i/y po měkkých a tvrdých souhláskách. Obsahuje celkem 8 756 testových otázek s vysvětlením správné odpovědi, 8 výukových her a vysvětlení potřebné teorie.

Vyzkoušet zdarma Češtinu s maňásky

Verze pro tisk

Články ze stejné rubriky: