Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Test: Shoda přísudku s podmětem 10

Vydáno dne 23.07.2014 od Jana Skřivánková

Procvičte si své znalosti pravidel pro shodu přísudku s podmětem. Tentokrát vás zveme na místo, kde se lidé rádi smějí a baví.

Do prázdných políček doplňte koncovku přísudku. Mezi jednotlivými možnostmi můžete vybírat klikáním na šedé políčko. Po vyhodnocení testu se Vám zobrazí vysvětlení všech odpovědí, stačí najet myší na zelené/červené tlačítko odpovědi.

V cirkuse
Klauni bavil _   diváky svými vylomeninami. Krotitelé předváděl _   svou odvahu v kleci se lvy a tygry. Akrobatky chodil _   po laně a dělal _   přemety. Medvědí mláďata lákal _   k pohlazení. Krasojezdkyně se proháněl _   na koních kolem manéže. Malé holčičky snil _ , že jednou budou mít také koně nebo poníka. Cvičená zvířata předváděl _   své naučené kousky. Na závěr vystoupil kouzelník s nebezpečnými triky. V jeho klobouku se vedle živých králíků objevil _   také červené tulipány. Diváci se mohl _ nadšením utleskat a nikomu se po skončení představení nechtělo jít domů.


Čeština s maňásky

Zábavná aplikace na výuku vyjmenovaných slov, určování pádu, psaní ú/ů a i/y po měkkých a tvrdých souhláskách. Obsahuje celkem 8 756 testových otázek s vysvětlením správné odpovědi, 8 výukových her a vysvětlení potřebné teorie.

Vyzkoušet zdarma Češtinu s maňásky

Copyright info:

obrázky: clker.com

Verze pro tisk

Články ze stejné rubriky: