Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Test: Koncovky podstatných jmen 7

Vydáno dne 10.07.2016 od Jana Skřivánková

Další test na psaní koncovek u podstatných jmen. Každá odpověď má, jak už je u nás milým zvykem, i vysvětlení správné odpovědi.

Klikáním na volné šedé políčko vyberte správnou koncovku přísudku. Po vyhodnocení testu si můžete ke každé odpovědi přečíst také vysvětlení, stačí najet myší na červené/zelené políčko s odpovědí.

Cesta vedla mezi pol _ . Na levém břehu Vltav _   se nachází areál Pražského hradu. Návštěvníci pozorovali pyšně se procházející páv _ . Mami, mohla bych Davidov _   půjčit na chvíli kolo? Po koupel _   ošetřte pokožku krémem. Na Vánoce se nad stůl věší jmel _ . Automobil _   čekaly na zelenou. Maminka navštěvuje kurz malby olejovými barvam _ . Na židl _ ch a křeslech se povalovalo špinavé oblečení. Na stole ležely mís _   s ovocem a talíře se zeleninou.


Čeština s maňásky

Zábavná aplikace na výuku vyjmenovaných slov, určování pádu, psaní ú/ů a i/y po měkkých a tvrdých souhláskách. Obsahuje celkem 8 756 testových otázek s vysvětlením správné odpovědi, 8 výukových her a vysvětlení potřebné teorie.

Vyzkoušet zdarma Češtinu s maňásky

Verze pro tisk

Články ze stejné rubriky: