Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Vyjmenovaná slova na mojecestina.cz

Vydáno dne 25.11.2008 od Jana Skřivánková

V tomto článku najdete rozcestník na články, které se týkají vyjmenovaných slov, a dozvíte se, proč vlastně naše ilustrované přehledy vznikly.

Poznámka: článek se pravidelně aktualizuje podle obsahu webu

Na našich stránkách si můžete prohlédnout ilustrovaný přehled vyjmenovaných slov. U každého vyjmenovaného slova naleznete obrázek, který se k danému slovu nějakým způsobem vztahuje (buď je to přímo vyjmenované slovo nebo k němu příbuzné slovo). Obrázky Vám zpříjemní učení a zároveň Vám mohou pomoci při pozdějším vybavování si vyjmenovaných slov. Navíc Vám přibližují význam některých méně známých či používaných slov a vy se tak nememorujete jen nic neříkající seznam slov, ale pod každým vyjmenovaným slovem si můžete představit něco konkrétního. Dozvíte se například, že sumýš je ryba a na našem obrázku se můžete dokonce podívat i na to, jak vypadá.

Ilustrovaný přehled Vám dále nabídne ke každému slovu i jemu slova příbuzná, některá jsou dokonce doplněna obrázek nebo vysvětlením. Naučíte se u nás tedy vyjmenovaná slova, jejich významy i významy příbuzných slov. Každé vyjmenované slovo je navíc doplněno o příkladové věty, které Vám mohou usnadnit jeho zapamatování.

Dále na našich stránkách naleznete články věnované chytákům ve vyjmenovaných slov. Tyto články se zaměřují na chytáky, slova, která stejně zní, ale jinak se píší, na slova, která se často tváří jak opříbuzná k nějakému vyjmenovaném uslovu, ač s ním nemají ve skutečnosti nic společnho. I tyto články jsou doplněny obrázky pro lepší zapamatování a pohopení rozdílů mezi jednotlivými slovy.

nábytekVyjmenovaná slova po B

Chytáky u vyjmenovaných slov po B

  

 

lyžeVyjmenovaná slova po L

Chytáky u vyjmenovaných slov po L

 

 

myslivecVyjmenovaná slova M

Chytáky u vyjmenovaných slov po M

 

 

netopýrVyjmenovaná slova P

Chytáky u vyjmenovaných slov po P

 

 

syselVyjmenovaná slova S

Chytáky u vyjmenovaných slov po S

 

 

výrVyjmenovaná slova V

Chytáky u vyjmenovaných slov po V

Jak poznat předponu -vy/-vý

Jak poznat předponu -vy/-vý 2

Slova začínající na vi, ví 1

Slova začínající na vi, ví 2

 

jazykVyjmenovaná slova Z

Chytáky u vyjmenovaných slov po Z

 

 


Čeština s maňásky

Zábavná aplikace na výuku vyjmenovaných slov, určování pádu, psaní ú/ů a i/y po měkkých a tvrdých souhláskách. Obsahuje celkem 8 756 testových otázek s vysvětlením správné odpovědi, 8 výukových her a vysvětlení potřebné teorie.

Vyzkoušet zdarma Češtinu s maňásky

Verze pro tisk

Články ze stejné rubriky: