Dočasné zrušení diskuzního fóra

Vydáno dne 10.02.2014



Vážení uživatelé stránek Mojecestina.cz, z časových důvodů jsem byla bohužel donucena dočasně zrušit diskuzní fórum. V současné době nejsem bohužel schopná odpovídat pravidelně na Vaše dotazy a bylo mi pak vždy líto, že někteří z Vás se odpovědi dočkají a někteří ne. Spoléhat na odpovědi ostatních uživatelů dle mého názoru není fér, protože není v mých silách kontrolovat jejich správnost a byla bych opravdu nerada, aby z těchto stránek odcházel někdo s nesprávnou radou.

Poslední dobou se navíc množily případy, kdy uživatelé

  1. chtěli kontrolovat domácí úkoly
  2. chtěli jen správnou odpověď a nezajímalo je, proč by to tak mělo být
  3. se ptali na věci, které byly snadno dohledatelné v dosud vydaných článcích.

Naše stránky neslouží ke kontrole domácích úkolů, nebo dokonce k jejich (byť třeba i nevědomému) vypracování. Hlavním cílem je poskytovat žákům a jejich rodičům či učitelům materiály vhodné pro výuku českého jazyka, které budou snadno a zcela zdarma přístupné všem, kteří o ně budou mít zájem. Naším cílem nikdy nebylo fungovat jako jazyková poradna, v jednom člověku to ani není časově možné. Diskuzní fórum jsme spouštěli kdysi spíše zkušebně a toto řešení se nám neosvědčilo.

Mrzí mě, že se zmenší prostor pro vzájemnou komunikaci, ale pevně věřím, že současné opatření pochopíte. Nadále na stránkách zůstává možnost psát komentáře k jednotlivým článkům, prosím držte se u svých dotazů tématu článku, dotazy mimo téma budou mazány, aby byla diskuze přehledná. Děkuji.

Doufám, že naše stránky pro Vás budou i nadále dobrým pomocníkem při učení.

Jana Skřivánková

Přepis bublinkové nápovědy: