Test: Vyjmenovaná slova (Fantastický pan Lišák)

Vydáno dne 02.12.2014

V tomto testu si můžete procvičit vyjmenovaná slova na ukázce z krásné knížky Fantastický pan Lišák. Po vyhodnocení si navíc můžete přečíst vysvětlení správných odpovědí u všech testových otázek.



Klikáním na šedé políčko doplňte do slov správné i/y. PO vyhodnocení testu si můžete přečíst vysvětlení všech správných odpovědí, stačí najet myší na zeleně/červeně označenou odpověď.

Černý čenich se rychle pohyboval ze strany na stranu a čenichal, čenichal, zda neucítí pach nebezpečí. Nic necítil a zrovna se chystal v__(1) běhnout do lesa, když usl__(2) šel tichý zvuk, slabounký šustivý zvuk, jako kdyb__(3)   někdo jemně pohnul nohou v suchém l__(4) stí. Pan L__(5) šák přitiskl tělo k zemi a tiše ležel, uši nastražené. Čekal dlouho, ale už nic dalšího nesl__(6) šel. „To musela b__(7) t polní m__(8) š nebo nějaké jiné zv__(9) řátko,“ řekl si.


V__(10) lezl z nory ještě kousek dál a ještě dál. Teď už b__(11) l skoro celý venku. Ještě jednou se opatrně rozhlédl. Les b__(12) l tmavý a velmi tichý. Nahoře na obloze sv__(13) til měs__(14) c. A najednou jeho ostré oči, které v__(15) dí i v noci, zachytily za nedalekým stromem záblesk něčeho lesklého…

__(16)


Správné odpovědi: 1) y ; 2) y ; 3) y ; 4) i ; 5) i ; 6) y ; 7) ý ; 8) y ; 9) í ; 10) y ; 11) y ; 12) y ; 13) í ; 14) í ; 15) i
Přepis bublinkové nápovědy: