Test: Skloňujeme podstatná jména s obrázky 1

Vydáno dne 20.01.2016

V tomto netradičně pojatém cvičení si ani pořádně nevšimnete, že procvičujete správné skloňování podstatných jmen. Navíc ke správnému vyřešení úkolu budete kromě znalostí z českého jazyka potřebovat trochu důvtipu a logického uvažování. Tak hurá do toho!



Tento článek nemá žádný text…

Podle obrázku doplňte na vynechaná místa slova z nabídky tak, aby dával text smysl a odpovídal pravdě. Nezapomeňte dát každé podstatné jméno do správného tvaru! Po doplnění klikněte na tlačítko Vyhodnotit, test se Vám automaticky opraví a můžete si také přečíst vysvětlení jednotlivých odpovědí. Stačí najet na zelené/červené políčko u každé odpovědi a vysvětlení se zobrazí.



NABÍDKA SLOV: kost, myška, ocásek, oko, ouško, papoušek, pes, ploutev, rybička, zvíře

Na obrázku jsou čtyři ___________________________(1) se třemi ___________________________(2) . Všichni dohromady mají 14 ___________________________(3) a 7 ___________________________(4) . Všechna zvířátka ráda mlsají (obzvláště pejsci), proto na obrázku najdeme také 6  ___________________________(5) .

Vlevo nahoře plave 8 ___________________________(6) , každá má 3 ___________________________(7) .

Největšími zvířaty na obrázku jsou 2 zelení ___________________________(8) .

Celkem je v našem cvičení 16 ___________________________(9) , dohromady mají 32 ___________________________(10) .

Správné odpovědi: 1) psi ; 2) myškami ; 3) oušek ; 4) ocásků ; 5) kostí ; 6) rybiček ; 7) ploutve ; 8) papoušci ; 9) zvířat ; 10) očí
Přepis bublinkové nápovědy: