Test: Vyjmenovaná slova (Velikonoce v Bullerbynu)

Vydáno dne 12.04.2019

V tomto testu si nejen procvičíte vyjmenovaná slova, ale zároveň se i dozvíte, jak se dříve slavily Velikonoce ve Švédsku.



Klikáním na šedé políčko doplňte do slov správné i/y. PO vyhodnocení testu si můžete přečíst vysvětlení všech správných odpovědí, stačí najet myší na zeleně/červeně označenou odpověď.

Na Vel__(1) konoční středu přišly Britta a Anna ke mně brz__(2)   ráno, protože jsme měly dělat vel__(3) konoční cedulky. Takové, co se přišpendlují l__(4) dem na záda, ab__(5)   o tom nevěděli. Nastříhaly jsme si spoustu l__(6) stků z b__(7) lého pap__(8) ru, na které jsme namalovaly legrační panáky. Na některé jsme napsaly třeba „Vzteklý orangutan“ nebo „Pozor, zlý pes!“ a tak podobně. U kluků b__(9) lo také plno ruchu, protože taky v__(10) ráběli cedulky. Olle b__(11) l u nich a pomáhal jim.

Večer jsme se m__(12)   všechny děti ustrojily jako vel__(13) konoční čarodějnice. Já si v__(14) půjčila od Agdy kostkovaný šátek a k tomu jsem měla pruhovanou zástěru a černou dlouhou sukni. Vzala jsem si také dlouhý pohrabáč od pece, ab__(15) ch měla na čem jezdit.

__(16)


Správné odpovědi: 1) i ; 2) y ; 3) i ; 4) i ; 5) y ; 6) í ; 7) í ; 8) í ; 9) y ; 10) y ; 11) y ; 12) y ; 13) i ; 14) y ; 15) y
Přepis bublinkové nápovědy: