Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Test: Zbyněk a narozeninový dárek (vyjmenovaná slova po M)

Vydáno dne 15.10.2013 od Jana Skřivánková

V dnešním testu na vyjmenovaná slova po M se můžete dočíst, jak si poradil Zbyněk s dárkem k svátku a jak to nakonec všechno dopadlo.

Klikáním na šedé políčko doplňte do slov správné i/y. Po vyhodnocení testu si můžete přečíst vysvětlení všech správných odpovědí, stačí najet myší na zeleně/červeně označenou odpověď.

Zbyňkova mam _ nka má dnes svátek. Jmenuje se M _ chala. Zbyněk přem _ šlí, jaký dárek by jí mohl dát. Napadlo ho, že by mohl um _ t podlahu, jak to četl m _ nulý týden v knize O pejskovi a kočičce. Mam _ nka ale skříňku s m _ cími prostředky pečlivě zam _ ká. Mohl bych m _ sto nich použít m _ dlo, pom _ slil si. A hned tak udělal. Do m _ sky natočil vodu a vhodil do ní celé m _ dlo. Vodu zam _ chal a začaly se mu tvořit velké m _ dlové bubliny.

Když se za chvíli v m _ stnosti nachom _ tl tatínek M _ loš, nevěřil vlastním očím. Celá podlaha byla pokrytá m _ dlovou vodou. Hned si však věděl rady. Se sm _ chem poslal Zbyňka do pokoje, naskládal špinavé nádobí do m _ čky a celou kuchyň uklidil. A víte, jaký dárek Zbyněk nakonec vym _ slel? Nakreslil mamince na papír medvídka m _ vala, jak sedí na m _ tině a fouká do chm _   ří z pampelišky.


Čeština s maňásky

Zábavná aplikace na výuku vyjmenovaných slov, určování pádu, psaní ú/ů a i/y po měkkých a tvrdých souhláskách. Obsahuje celkem 8 756 testových otázek s vysvětlením správné odpovědi, 8 výukových her a vysvětlení potřebné teorie.

Vyzkoušet zdarma Češtinu s maňásky

Verze pro tisk

Články ze stejné rubriky: