Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Test: Vyjmenovaná slova po V 1

Vydáno dne 16.07.2018 od Jana Skřivánková

Test zaměřený na procvičování vyjmenovaných slov po V. Každá z deseti otázek obsahuje navíc vysvětlení správné odpovědi.

Klikáním na šedé políčko doplňte do slov správné i/y. Po vyhodnocení testu si můžete přečíst vysvětlení všech správných odpovědí, stačí najet myší na zeleně/červeně označenou odpověď.

V _ tek měl odpoledne dlouhou chv _ li. Přemýšlel, jak by se mohl zabavit, než pojede s rodiči za babičkou do V _ sokého Mýta. Venku bylo vedro jako ve v _ hni. Obv _ kle se v takovém teplu zabavil plaváním. Jenže kvůli plánovanému v _ letu tatínek v _ pustil všechnu vodu z bazénu.

V lednici našel alespoň poslední kousek narozeninového dortu. V _ dličkou si nabral šlehačku a zamyšleně začal žv _ kat. Mohl by v _ zkoušet nové kolo, které dostal minulý v _ kend, ale maminka nerada v _ děla, když běhal venku ve svátečním oblečení. I obyčejné šplhání po staré v _ šni by mohlo před odjezdem způsobit pořádný pov _ k.

"V _ padá to, že si budu muset na tu nudu rychle zv _ knout,"povzdychl si a k dortu si nalil do sklenice limonádu.


Čeština s maňásky

Zábavná aplikace na výuku vyjmenovaných slov, určování pádu, psaní ú/ů a i/y po měkkých a tvrdých souhláskách. Obsahuje celkem 8 756 testových otázek s vysvětlením správné odpovědi, 8 výukových her a vysvětlení potřebné teorie.

Vyzkoušet zdarma Češtinu s maňásky

Copyright info:

zdroj obrázku: <a href=‚https:/­/www.freepik.com/free-photo/bored-boy-in-blue-shirt_2073954­.htm‘>Designed by Freepik</a>

Verze pro tisk

Články ze stejné rubriky: