Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Velký test na vyjmenovaná slova po L

Komentáře k článku: Velký test na vyjmenovaná slova po L

Defaultní ikona uživatele
dang van ly :

děkuju vám moc krát.my jsme že zahraniční můzete tvořit tvar jenoduchý věty pro nás .hezký den

Tomáš Malík:

měl jsem trochu problém s tím slovem vylíčil nám ten příběh ze začátku to vypadá na vyjmenovamé slovo.Moc hezký chyták :-)

CZtka:

tak ty podivné střevíce na konci jsem v životě neslyšela, ale záměrně sem to slovo nepíšu. Ale jinak supr, nebýt střevíců, měla bych 100%:-)

Zerynka:

Pochvala z mé strany, hodí se k procvičování. :-)

ly:

Re: poděkovat

děkujeme vám pěkně .to jsou dobrá strana pro cizinci se ucí cěstinu

kangaruo:

jedna chybička se díky lišeji vloudila :oops:

nelinka:

hruza

toje hruza je toho takmoc a ješte špatne se dava ií/yý človek neš na to přide hruza.....:-(

Neregistravaný uživatel:

Co je to ta lyska?Moment lyska neni ve vyjm slovech.

Jana Skřivánková:

Re:

Slovo lyska ve vyjmenovaných slovech skutečně je, občas se ve škole probírá až ve vyšších ročnících. Jedná se o druh ptáka.

Dejv:

Dobrýý

opravdu dobrý cvičení a dobrá stránka moc mi pomáhá 100%.
=)

s.missicka:

s.missicka

Dobrý den,poprvé jsem objevila tyhle stránky a chtěla bych za ně poděkovat.Dělám s dcerou DÚ-3.třída(8let),vyj­m.slova po L a přemýšlíme nad větou „Zeleninu sušíme na l_sce.Napsala "y“.Je to tak správně?Dcera zkusila hned rovnou velký test po „L“ a měla 2 chyby.

Jana Skřivánková:

Re: s.missicka

Dobrý den,
gratuluji k hezkému výsledku v testu. Pokud jde o Vaší větu, tak správně je měkké I, líska s měkkým I může buď znamenat keř plodící oříšky, nebo nízkou bedýnku z latí, která se používá například na ovoce. S tvrdým Y máme pouze lysku, což je druh ptáka a ten do věty příliš nesedí. Správně je tedy Zeleninu sušíme na lísce s měkkým Í. Upřímně mi ale tato věta pro 3. třídu přijde dost nejednoznačná a poměrně těžká.

Neregistravaný uživatel:

Liška

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek MojeČeština.cz za ně nenese zodpovědnost. Odesláním příspěvku souhlasíte s Pravidly diskuze.