Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Velký test na vyjmenovaná slova

Komentáře k článku: Velký test na vyjmenovaná slova

Defaultní ikona uživatele
ronny:

dík

Děkuji vám paní Skřivánková.Tato stránka mi hodně pomohla.Měl jsem čtyřky a zlepšil jsem si to na dvojky.Děkuju vám mockrát.

niki:

jenom malá připomínka

Děkuji Vám za vaše články, chystám se na olympiádu z češtiny. Chtěla bych upozornit na chybu u odůvodnění slova neobydlený, protože je to příbuzné slovo bydlit. Děkuji. :-D

Jana Skřivánková:

Re: jenom malá připomínka

Slovo neobydlený je opravdu příbuzné ke slovu být, protože Vámi zmiňované slovo bydlet je samo příbuzným slovem ke slovu být. V mnoha učebnicích se však pro lepší zapamatování uvádějí některá odvozená slova od být jako samostatná vyjmenovaná slova (například bydlit, nábytek, obyvatel apod.). Na našich stránkách vycházíme z rozdělení v Akademických pravidel českého pravopisu, kde je toto rozdělení.

Neregistravaný uživatel:

Děkuji vám moc jste mi s tím pomohla. :-D

barča:

dekuji :- moc Paní Skřivánková važně jsem český jazy potřebovala jsem ve čtvrtí třídě a va vízo jsem mněla trojku a nechala jsemse přeskoužet a dostala jsem jedničku moc mi to pomochlo dekeji dekuji moc moc moc :-D 8-)

Dia123:

My tohle probíráme ve škole.Je to super stránka!!!

Jirka:

Děkuji

díky vám mě začala čeština bavit sice jsem měl dvojky,ale teď mám jedničky :-) .

Neregistravaný uživatel:

žádná chyba :-D

obálka:

:? 83 procent :?:

Maxim2002:

Ja mam spatny znamky treba 4 nebo 4 – 5 jak si to mam zlepsit snad mi pomuze tadle stranka??? Nevite pani Skrivankova:-(:.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek MojeČeština.cz za ně nenese zodpovědnost. Odesláním příspěvku souhlasíte s Pravidly diskuze.