Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Jak správně napsat vánoční přání

Komentáře k článku: Jak správně napsat vánoční přání

Defaultní ikona uživatele
qwewerty:

Hezké Vánoce, Jano!

A do nového roku hodně zdraví, štěstí a spokojenosti. A také veselého silvestra :-) . A moc děkuji za tyhle báječné stránky, na kterých jste už odvedla obrovský kus velice smysluplné práce. :-D


Defaultní ikona uživatele
Petr Blecha:

Poděkování

Ahoj,
děkuji Ti za tento článek. Je vidět, že jsi se s ním důkladně pomazlila :?

Hodně mi coby třetihorní příšeře pomohla.

díky
P.Blecha


1Steve:

Vánoce

Ahojky, zrovna u filmu Veselé vánoce přejí chobotnice má být slovo vánoce s malým písmenem, protože film měl premiéru u nás v kinech 1. 11. 1987, proto pracovníci z Ústavu pro jazyk český doporučují uvádět s původním pravopisem té doby. Máš pravdu, že v roce 1993 došlo ke změně…, ale ani v současné době není slovo vánoce s malým písmenem gramatická chyba, zaleží v jakém smyslu a významu ho používáme. Třeba volební vánoce atd. U přání je vhodné psát písmeneno velké, tedy Veselé Vánoce a šťastný nový rok celému webu a zároveň i tobě, Janičko.


Jana Skřivánková:

Re: Vánoce

Ahoj,
vidíš, s těmi chobotnicemi mi to vůbec nedošlo, máš pravdu:) Větu jsem raději vymazala a nahradila jinou. Děkuji za připomínku.
Mockrát děkuji za přání, také přeji krásné prožití svátků vánočních a hodně úspěchů do nového roku.


docekalova:

Re: Re: Vánoce

Jste šikovná.!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!


LenkaAd:

Dobrý večer, děkuji Vám za moc pěkně a srozumitelně napsaný článek. Jsem učitelka ČJ, která se vrátila po MD do školy a tento týden trochu zaváhala u „silvestra.“ Řekla jsem to sice dobře, ale jistá jsem si nebyla, přiznávám. Náhodou jsem narazila na Váš článek a hodlám ho využít ve výuce. Věřím, že si postupně pročtu i další. Děkuji a přeji klidný čas adventní!

Lenka Adámková

 

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek MojeČeština.cz za ně nenese zodpovědnost. Odesláním příspěvku souhlasíte s Pravidly diskuze.