Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Test: Vyjmenovaná slova po B a L

Vydáno dne 10.10.2013 od Jana Skřivánková

Další test zaměřený na vyjmenovaná slova. Tentokrát si můžete přečíst, jaká zvířátka má doma Zbyněk a jeho rodina.

Klikáním na šedé políčko doplňte do slov správné i/y. PO vyhodnocení testu si můžete přečíst vysvětlení všech správných odpovědí, stačí najet myší na zeleně/červeně označenou odpověď.

Ahoj, já jsem Zbyněk. Protože bydlím s rodiči v rodinném domku, mám e spoustu domácích zvířat. Chcete je všechna poznat? Tak hurá do toho.

Náš pes Azor b _ dlí v boudě a rád pob _ há po dvoře a štěká na slepice. Je opravdu b _ strý a velmi hb _ tý. Někdy ale také zlobí,už nám rozkousal zahradní náb _ tek a jednou snědl tatínkovi zb _ tek oběda.

To je naše kočka L _ za. Ráda l _ že mléko a l _ ně se vyhřívá na sluníčku. Velmi dobře sl _ ší a vidí ve tmě, v noci chodí lovit myši do nedalekého ml _ na. Má hebkou srst jak z pl _ še, na hlavě má bílou l _ sinu. Líza nejčastěji lehává na košíku z l _ ka. Když se chce mazl _ t, otírá se mi o l _ tka.


Čeština s maňásky

Zábavná aplikace na výuku vyjmenovaných slov, určování pádu, psaní ú/ů a i/y po měkkých a tvrdých souhláskách. Obsahuje celkem 8 756 testových otázek s vysvětlením správné odpovědi, 8 výukových her a vysvětlení potřebné teorie.

Vyzkoušet zdarma Češtinu s maňásky

Verze pro tisk

Články ze stejné rubriky: