Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Test: Vyjmenovaná slova (Fantastický pan Lišák)

Vydáno dne 02.12.2014 od Jana Skřivánková

V tomto testu si můžete procvičit vyjmenovaná slova na ukázce z krásné knížky Fantastický pan Lišák. Po vyhodnocení si navíc můžete přečíst vysvětlení správných odpovědí u všech testových otázek.

Klikáním na šedé políčko doplňte do slov správné i/y. PO vyhodnocení testu si můžete přečíst vysvětlení všech správných odpovědí, stačí najet myší na zeleně/červeně označenou odpověď.

Černý čenich se rychle pohyboval ze strany na stranu a čenichal, čenichal, zda neucítí pach nebezpečí. Nic necítil a zrovna se chystal v _ běhnout do lesa, když usl _ šel tichý zvuk, slabounký šustivý zvuk, jako kdyb _   někdo jemně pohnul nohou v suchém l _ stí. Pan L _ šák přitiskl tělo k zemi a tiše ležel, uši nastražené. Čekal dlouho, ale už nic dalšího nesl _ šel. „To musela b _ t polní m _ š nebo nějaké jiné zv _ řátko,“ řekl si.


V _ lezl z nory ještě kousek dál a ještě dál. Teď už b _ l skoro celý venku. Ještě jednou se opatrně rozhlédl. Les b _ l tmavý a velmi tichý. Nahoře na obloze sv _ til měs _ c. A najednou jeho ostré oči, které v _ dí i v noci, zachytily za nedalekým stromem záblesk něčeho lesklého…


Čeština s maňásky

Zábavná aplikace na výuku vyjmenovaných slov, určování pádu, psaní ú/ů a i/y po měkkých a tvrdých souhláskách. Obsahuje celkem 8 756 testových otázek s vysvětlením správné odpovědi, 8 výukových her a vysvětlení potřebné teorie.

Vyzkoušet zdarma Češtinu s maňásky

Copyright info:

ukázka pochází z knihy Fantastický pan lišák od Roalda Dahla

Verze pro tisk

Články ze stejné rubriky: