Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Test: Vyjmenovaná slova po Z 1

Vydáno dne 26.01.2016 od Jana Skřivánková

V našem veselém příběhu s nevšedním hrdinou v hlavní roli si můžete s dětmi jednoduše procvičit vyjmenovaná slova po Z. A klidně můžete pustit k počítači děti samotné, protože každá otázka obsahuje vysvětlení správné odpovědi!

Klikáním na šedé políčko doplňte do slov správné i/y. Po vyhodnocení testu si můžete přečíst vysvětlení všech správných odpovědí, stačí najet myší na zeleně/červeně označenou odpověď.

Když je chladno
„V z _ mě se musíme teple oblékat, zapni si z _ p až ke krku a vezmi si šálu,“ poučovala mě maminka. „A když půjdeš ven takhle nalehko bez klobouku, brz _   nastydneš,“ přidala se k ní ihned babička. Když jsem vyšel ven, brz _ čko jsem jim dal za pravdu. Jak jsem v tu chvíli záviděl zvířatům, která se ukládají k z _ mnímu spánku. Mraz _ vý vítr mě studil do tváří a náladu mi nezlepšilo ani to, že doma na mne čeká teplé kakao a vánočka s roz _ nkami. Chtěl jsem na z _ mu vypláznout jaz _ k, ale měl jsem strach, aby mi nezmrzl. Přesto doufám, že z _ tra nebude tepleji. Víte proč? Jsem totiž sněhulák, který nemá rád mráz. Brr!


Čeština s maňásky

Zábavná aplikace na výuku vyjmenovaných slov, určování pádu, psaní ú/ů a i/y po měkkých a tvrdých souhláskách. Obsahuje celkem 8 756 testových otázek s vysvětlením správné odpovědi, 8 výukových her a vysvětlení potřebné teorie.

Vyzkoušet zdarma Češtinu s maňásky

Copyright info:

zdroj obrázku: pixabay.com

Verze pro tisk

Články ze stejné rubriky: