Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Test: Vyjmenovaná slova (Velikonoce v Bullerbynu)

Vydáno dne 12.04.2019 od Jana Skřivánková

V tomto testu si nejen procvičíte vyjmenovaná slova, ale zároveň se i dozvíte, jak se dříve slavily Velikonoce ve Švédsku.

Klikáním na šedé políčko doplňte do slov správné i/y. PO vyhodnocení testu si můžete přečíst vysvětlení všech správných odpovědí, stačí najet myší na zeleně/červeně označenou odpověď.

Na Vel _ konoční středu přišly Britta a Anna ke mně brz _   ráno, protože jsme měly dělat vel _ konoční cedulky. Takové, co se přišpendlují l _ dem na záda, ab _   o tom nevěděli. Nastříhaly jsme si spoustu l _ stků z b _ lého pap _ ru, na které jsme namalovaly legrační panáky. Na některé jsme napsaly třeba „Vzteklý orangutan“ nebo „Pozor, zlý pes!“ a tak podobně. U kluků b _ lo také plno ruchu, protože taky v _ ráběli cedulky. Olle b _ l u nich a pomáhal jim.

Večer jsme se m _   všechny děti ustrojily jako vel _ konoční čarodějnice. Já si v _ půjčila od Agdy kostkovaný šátek a k tomu jsem měla pruhovanou zástěru a černou dlouhou sukni. Vzala jsem si také dlouhý pohrabáč od pece, ab _ ch měla na čem jezdit.


Čeština s maňásky

Zábavná aplikace na výuku vyjmenovaných slov, určování pádu, psaní ú/ů a i/y po měkkých a tvrdých souhláskách. Obsahuje celkem 8 756 testových otázek s vysvětlením správné odpovědi, 8 výukových her a vysvětlení potřebné teorie.

Vyzkoušet zdarma Češtinu s maňásky

Copyright info:

Původní text pochází z knihy Astrid Lindgrenové Děti z Bullerbynu, původní ukázka byla pro studijní účely lehce upravena.

Verze pro tisk

Články ze stejné rubriky: