Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Vítejte na webu Moje čeština

Komentáře k článku: Vítejte na webu Moje čeština

Pilda:

Hodně štěstí

Dobrý den, jsem moc rád za tento nový web. Myslím, že budu jeho stálý návštěvník, stejně jako jeho otce HFE. Ať se daří. :)
Pilda

Jana Skřivánková:

Re: Hodně štěstí

Mockrát děkujeme a doufáme, že u nás najdete co nejvíce pro Vás užitečných rad a pouček.

Defaultní ikona uživatele
j:

rss

Dobrý den,
Vypadá to hodně zajímavě a moc se na to těším jelikož budu maturovat z češtiny tak se to hodí.

Ale narazil jsem na jeden (pro mě zasadní) problém. A to:
Používám Operu a v ní vestavěnou rss čtečku a když si chci přidat odebíráni rss zpráv z webu moje čeština tak mi to jako rss kanál přidá web HFE a odebírá to novinky z hfe.

Doufám že toto bude opraveno a přeji hodně štěstí v rozvoji těchto nových stránek. Ať se daří.

Jana Skřivánková:

Re: rss

Děkujeme. O tomto problému víme, v současné době pracujeme na jeho vyřešení.

Tomash:

Přeji

Přeji hodně štěstí do rozjezdu i k růstu tohoto velmi netradičního počinu!

Je pravda, že angličtina je všude a přesto TENTO projekt nemá pořádnou konkurenci!

Tak jsem moc zvědav, zdali se takto udrží Mojecestina. Byl bych tomu nadmíru rád!

(hlavně ať nedojde ke kodifikaci těch příšerností jako např. „bysme mohli jim zavolat“) **** ****

vecernice:

Opravdu skvělé stránky!! Doufám, že bude přibývat vysvětlení dalších gramatických jevů. Ať se vám daří. :-)

Mil:

Přání

Opravdu perfektní a potřebné stránky. Díky za ně. :-D

Rajka:

Velká písmena

Dobrý den,
Vaše stránky se mi líbí.
Pro praktické využití bych přivítala ještě nějaký článek o psaní velkých písmen v adresách a třeba i o dalších rozdílech mezi pravidly zažitými a pravidly platnými. :-)

Jana Skřivánková:

Re: Velká písmena

Dobrý den,
děkuji za připomínku a návrh. Články o psaní velkých písmen se určitě v brzké době na našich stránkách objeví. Pokud jde o Váš druhý návrh, nevím, co přesně si pod tím mám představit. Myslíte nějaké konkrétní omyly?

Rajka:

Velká písmena

Měla jsem na mysli něco pro nás, kteří jsme ukončili školní docházku již před delší dobou a změny v pravidlech českého pravopisu (v roce 1993) již šly „mimo nás“. Takže něco o změnách po roce 1993?

SUKI:

poděkování

Díky moc za vaši práci. Využije je nejen syn, ale i já. Pěkný den :-)

SUKI:

Re: poděkování

Malá oprava… Stránky využije nejen syn, ale i já.

Jivo:

Podekovani

Dobry den,
velice chvalim za takovyto web a takoveto informace. Sam ac mam (nevim ani jak) docela slusnou znamku z maturity z cestiny a tri semestry vysoke skoly, tak stale v hodne veci tapu a ono je dnes uz blbe se nekde ptat. A kolikrat Vam ani soukmenovci neporadi.
Npr. jsem mel velky problem se slovesem, s nevyjadrenym podmetem. Zeny pracovaly. Pak sly/i domu. Dle asi 1/2 se psalo mekke, protoze neni vyjadren. Dle druhe 1/2 tvrde, protoze je vyjadren z textu v predchozi vete. Poradila az kamaradky zarita cestinarka (vzdy mne chtela zabit) asi po dvou letech, ze spravne je tvrde. Uz se tesim, ze ac na svoje vrozene hrubky jako mYlovat, vYkir apod opravim i ty, na kteryma neuspesne premejsim. Moc dekuji.

Ivana:

Děkuji

Děkuji za vyčerpávající odpověď.

Amy:

Děkuji

Díky webu Moje čeština jsem se v češtině zlepšila a dokonce mě začala i bavit! Maminka je nadšená jak moc velký pokrok jsem ve škole udělala a tímto bych chtěla velice hluboce poděkovat.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek MojeČeština.cz za ně nenese zodpovědnost. Odesláním příspěvku souhlasíte s Pravidly diskuze.