Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Chybami se člověk učí aneb Ten text si po sobě opravdu přečtěte

Komentáře k článku: Chybami se člověk učí aneb Ten text si po sobě opravdu přečtěte

Eva1744:

Dobrý den, dnes jsem se poprvé podívala na vaše stránky a s chutí jsem si přečetla téměř všechny články. Mám český jazyk moc ráda, i když si uvědomuju, že jeho gramatika je dost obtížná. Učím češtinu na základní škole už 25 let, ale nikdy bych nemohla říct, že ji znám tak dokonale, že bych nemohla udělat chybu. Jsem si jistá v i/y, ale ty čárky a velká písmena…! Nejdřív jsem si myslela, že vám nebudu psát, ale pak jsem si uvědomila, že by jedna chybějící čárka mohla znevážit desítky kvalitních článků, které máte na vašich stránkách. V tomto článku jsem našla větu: Psaní mezer je stejné jako kdyby místo zkratky bylo normálně slovo, které daná zkratka zastupuje. Určitě po jejím přečtení vidíte, že chybí čárka před ** jako kdyby**. Protože vím, že čj ovládáte velmi dobře, nemusím vám psát proč. Prostě je jen zapomenutá. Chtěla jsem se s vámi spojit přes diskusi, ale ta byla zrušena (naprosto chápu vaše důvody). Budu ráda, když tento můj komentář po přečtení smažete. Děkuji za vaše články a doufám, že se mi podaří s vámi spojit, až budu potřebovat prodiskutovat nějaký češtinářský chyták S pozdravem Šimlová

Jana Skřivánková:

Dobrý den, děkuji za ohlášení, příště určitě neváhejte. Zároveň mockrát děkuji za tak milá slova, od někoho, kdo učí český jazyk už tak dlouho, mě opravdu těší a vážím si jich. Jsem opravdu ráda, že se Vám stránky líbí. Pokud byste chtěla prodiskutovat nějaký chytáček, určitě napište, využít můžete soukromé zprávy (stačí kliknout na tužku vedle mého jména).

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek MojeČeština.cz za ně nenese zodpovědnost. Odesláním příspěvku souhlasíte s Pravidly diskuze.