Značení nevyjádřeného podmětu

Dobrý den, chci se zeptat, jak se značí navyjádření podmět. Jde mi o skladební dvojici. Jde mi o učivo 4. – 5.třídy – např. věta: Šla jsem do lesa. Kam mám napsat ten podmět (Já)nad větu, za větu … Učím dceru doma a tohle mi nějak vypadlo z hlavy.Děkuju. Jinak máte moc pěkně vypracované vaše stránky a už hodněkrát jsem je použila. Díky
Dobrý den,
přiznám se, že nevím, jak přesně je dotaz myšlen. Myslíte tím, kam se má při větném rozboru psát nevyjádřený podmět?

Ano, to jsem myslela. Normálně se podmět podtrhne rovnou čarou,
přísudek vlnovkou,spojí se podmět s přísudkem ozněčením pro základní
skladební dvojici. Jenže, když je věta s nevyjádřeným podmětem, tak ten
podmět se napíše kam? Do závorky nad větu … Nějak se mi to vykouřilo
z hlavy, už je to trošku za mnou – první stupeň základní školy . Chtěla jsem najít
nějak odpověď na internetu, ale nic jsem nenašla, tak jsem zkusila vás. Je
teda pravda, že už jsem napsala i paní učitelce, kterou naše dcera má,
ale to nevadí, budu ráda i za vaši odpověď.
Děkuji za upřesnění, myslím, že by to šlo řešit tak, jak popisujete. Určitě je ale lepší poradit se s učitelkou, kterou Vaše dcera má, protože někdy se to grafické znázornění může lišit podle požadavku jednotlivých učitelů. Je určitě dobré vědět, jaké značení vyžaduje právě Vaše učitelka.

Děkuji i tak za odpověď. Před chvílí mi paní učitelka napsala, že
to s dětmi teprve začne probírat a že to dělá, tak jak jsem psala. No,
tak jsem to nakonec z dob, kdy jsem chodila do školy nezapoměla . Šlo mi o to se jen
ujistit. Děkuji vám a přeju krásný den.
Diskuze byla přesunut do samostatného vlákna, protože neodpovídal tématu původní diskuze.

nejde mi to
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek MojeČeština.cz za ně nenese zodpovědnost. Odesláním příspěvku souhlasíte s Pravidly diskuze.