čárka v souvětí

Dobrý den, rád bych se zeptal, pokud bude v následující větě čárka před „s“. Nedaří se mi to vyhledat. Děkuji za čas.
Tuto neobyčejnou moc přisuzovali lidoví vypravěči i věcem(,) s kterými Žižka údajně přišel do styku.
Dobrý den,
ano, v tomto souvětí čárka bude. Odděluje totiž vedlejší větu od hlavní. Jen pozor na předložku s, v tomto případě je kvůli lepší výslovnosti vhodné použít vokalizovanou pdoobu se, tedy se kterými.

Děkuji za odpověď… můžu mít ale ještě jednu otázku(se připravuji na zítřek, tak toho mám víc). Mám toto souvětí a mám udělat větný rozbor. Můžete mi zkontrolovat, zda mám dobře zapsané druhy vět? Zbytek už dám.
Z pověstí, které si lidé o Žižkovi vyprávěli, je patrný velký obdiv k člověku, jenž se dovedl postavit přesile nepřátel a dokázal je zahnat na zbabělý úprk.
Dle mého je to: 1VH; 2VV; 3VH; 4VV; 5VV. Dají se pak určovat poměry u vět hlavních, když nejsou věty u sebe? Nebo to mám špatně a nejde to?
Ještě jednou děkuji.
Pozor, souvětí má pouze 4 věty, ty dvě hlavní jsou vlastně jedna věta rozdělená vedlejší větou na dvě části. V grafu se to znázorňuje jako 1VHa a 1VHb. A čára mezi nimi.
Obecně ale poměry u vět hlavních určujeme i v případě, že je mezi ně vložena vedlejší věta. Ten poměr mezi nimi stále je.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek MojeČeština.cz za ně nenese zodpovědnost. Odesláním příspěvku souhlasíte s Pravidly diskuze.