Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Test: Psaní ú/ů 2

Vydáno dne 13.08.2013 od Jana Skřivánková

Za sedmero horami a za sedmero řekami žil byl jeden test, který zkoušel ze znalosti psaní ú/ů. Co myslíte, jaký bude mít tato pohádka konec?

Klikáním na šedé políčko doplňte do slov správné ú/ů. Po vyhodnocení testu si můžete přečíst vysvětlení všech správných odpovědí, stačí najet myší na zeleně/červeně označenou odpověď.

Šípková Růženka V lese žila koza a ta měla sedm malých k _ zlat. Princ Bajaja byl odvážný a _ častnil se všech rytířských turnaj _ . Král a královna neměli na princeznu čas, proto ji vychovávala stará dobrá ch _ va. Honza si přivedl Marušku dom _   a tam se s ní oženil. Jeník _ divem zkameněl, když se na ubrousku sama od sebe objevila štědrá večeře a láhev vína. Až bude R _ žence 18 let, píchne se do prstu a usne hlubokým spánkem. Sněhurka měla pleť bílou jako sníh a _ sta červená jako maliny. Voják vstoupil do jeskyně a spatřil truhly plné zlaťák _   a drahokam _ .


Čeština s maňásky

Zábavná aplikace na výuku vyjmenovaných slov, určování pádu, psaní ú/ů a i/y po měkkých a tvrdých souhláskách. Obsahuje celkem 8 756 testových otázek s vysvětlením správné odpovědi, 8 výukových her a vysvětlení potřebné teorie.

Vyzkoušet zdarma Češtinu s maňásky

Verze pro tisk

Články ze stejné rubriky: