Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Nový seriál: Čeština letem světem

Vydáno dne 11.02.2016 od Jana Skřivánková

Připravili jsme pro Vás nový seriál Čeština letem světem. Proleťte se s námi všemi možnými zákoutími češtiny a nechte se bezpečně provést záludnostmi, které na Vás při používání českého jazyka mohou číhat.

Vítejte na palubě!

Na stránkách Moje čeština jsme pro Vás připravili zbrusu nový seriál Čeština letem světem. Na co se můžete těšit? Každý čtvrtek vyjde v rámci seriálu krátký a stručný článek věnující se úzce vymezené problematice z českého jazyka. Zaměříme se na pravopis konkrétního slova či slovního spojení, jedno konkrétní gramatické či pravopisné pravidlo, vysvětlíme si správnou podobu daného slova nebo se jen podíváme na zajímavou vychytávku pro lehčí učení (nejen) s dětmi.

Články ze seriálu Čeština letem světem si nedávají za cíl pojmout obsáhlé tématické celky, spíše pro Vás chtějí vyzobávat konkrétní maličkosti z každodenního používání českého jazyka. Vždy se zaměříme na jeden konkrétní problém, popíšeme si ho, vysvětlíme si jeho správné řešení a vše zakončíme pořádnou dávkou názorných příkladů.

Komu je seriál určen? Jednoduše by se dalo říct, že všem zájemcům o češtinu. Nezáleží na tom, zda ještě studujete, češtinu používáte při práci nebo jen prostě rádi píšete správně. Čeština letem světem nabírá na svou palubu všechny zájemce bez rozdílu věku, koníčků či povolání.


Čeština s maňásky

Zábavná aplikace na výuku vyjmenovaných slov, určování pádu, psaní ú/ů a i/y po měkkých a tvrdých souhláskách. Obsahuje celkem 8 756 testových otázek s vysvětlením správné odpovědi, 8 výukových her a vysvětlení potřebné teorie.

Vyzkoušet zdarma Češtinu s maňásky

Verze pro tisk

Články ze stejné rubriky: