Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Nový seriál: Jazykový koutek

Vydáno dne 10.05.2018 od Jana Skřivánková

Pokud rádi čtete různé zajímavosti ze světa češtiny, je náš nový seriál určen právě Vám. Mrkněte na krátký popisek Jazykového koutku a nechte se navnadit na chystané články.

Když se řekne čeština, vybaví se asi většině z nás škola, Pravidla pravopisu a vyplňování různých cvičení a testů. Jenže český jazyk není jen o psaní íček, určování pádu a větném rozboru. Je to především jazyk, který žije. Jazyk, který má nějakou minulost. Jazyk, který pravidelně reaguje na nové objevy a vynálezy ve společnosti.

Myslíme si, že je škoda redukovat něco tak krásného na pouhá pravidla a poučky. Proto vznikl tento seriál. Rádi bychom Vás v něm provedli všemožnými zákoutími našeho krásného jazyka a ukázali Vám, že to, co se do učebnic většinou nevejde, stojí rozhodně za povšimnutí.

Vydejte se s námi do minulosti a nechte si objasnit původ některých slov. Podívejme se společně na současný jazyk a co všechno dokáže vyjádřit. Prostudujte s námi výrazy, o který možná ani nevíte, že je čeština vůbec má.

Nebojte se přílišné odbornosti. Naše články jsou určeny všem zájemcům o český jazyk, při psaní článků na to rozhodně budeme myslet.


Čeština s maňásky

Zábavná aplikace na výuku vyjmenovaných slov, určování pádu, psaní ú/ů a i/y po měkkých a tvrdých souhláskách. Obsahuje celkem 8 756 testových otázek s vysvětlením správné odpovědi, 8 výukových her a vysvětlení potřebné teorie.

Vyzkoušet zdarma Češtinu s maňásky

Verze pro tisk

Články ze stejné rubriky: