Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Mluvnický test #2

Komentáře k článku: Mluvnický test #2

Marek Vít:

Vy mi dáváte

Děkuji za hezký testík… je zajímavé být teď v roli chudáka studenta, na kterého tu číhá nejeden chyták. 80% (pane magistře, měl byste se stydět).

První otázka by mi ale bývala prošla, kdyby to byl anglický test. :-)

Defaultní ikona uživatele
hanahell:

Vzpomínka na školní léta

Pěkný test,ačkoliv jsem ze školních lavic již mnoho let a větné rozbory jsem od té doby nedělala – jen kontrolovala dětem a to je také již nejméně 10 let nazpět, tak jsem Váš test měla jen s jednou chybou a to mně velmi potěšilo. Musím uznat , že nás to ve škole dobře naučili a teď se to i po letech vybavilo. Děkuji, určitě na Vaše stránky občas zavítám.

Lenka Jedličková:

Re: Vy mi dáváte

kéž bych měla z vašich anglických testů aspoň 80%…

Zuz:

90%

Na to, jak se mi do vašeho testu nechtělo, jsem ho zvládla nečekaně dobře=)Tenhle úspěch je pro mě motivací, těším se na další testy!

Aninka:

otázka č. 9

Chtěla bych se zeptat, jak to, že u otázky 9 je správná odpověď SOUŘADNÉ SOUVĚTÍ, přestože je tam i vedlejší věta předmětná. Děkuji! BTW – je skvělé, že se někdo pustil do tvorby takovýchto češtinských stránek! Vypadá to dost slibně:) Jen tak dál!

Lenka Jedličková:

Re: otázka č. 9

Souřadné souvětí obsahuje 2 a více hlavních vět, klidně může mít i libovolné množství vět vedlejších.

Lenča :-D:

Jsou tu skvělé testy, moc mi to pomáhá a obdivuji Vás, že se tomu věnujete a chtěla bych se zeptat,jestli by bylo možné dát sem nějaké testy, které se objevují u příjimacích zkoušek na VŠ.

Jana Skřivánková:

Re:

Možné to určitě je, časem bychom určitě chtěli něco takového na naše stránky zařadit, ale v současné době to není naší prioritou.

bobča:

Re:

Jestli vás to uklidní, tak největší problémy v testech na VŠ jsou právě s učivem ze základní školy, to totiž většinou stihnete na střední zapomenout…Takový rozbor souvětí nebo určování slovních druhů dělá potenciálním vysokoškolákům největší potíže :-)

rena:

tak jsem si právě trošku zlepšila sebevědomí vrátila jsem se po patnácti letech do školy a si jsem ještě všechno nezapoměla měla jsem ve vašem testu 90 procent tam možná ten příští rok tu maturitu dodělám :-D

Neregistravaný uživatel:

80% :? no snad to mohlo být i lepší :D

andrisek 14:

jupí … nachystaná na zítřejší písemku z 90ti procent :-) :-D

Patrik K.:

100 procent

olga:

Děkuji za test, chodím do 8 a zrovna máme psát čtvrtletku, tak sem si to procvičila.. jinak mám 100% :-D

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek MojeČeština.cz za ně nenese zodpovědnost. Odesláním příspěvku souhlasíte s Pravidly diskuze.