Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Test: Shoda podmětu s přísudkem 1

Komentáře k článku: Test: Shoda přísudku s podmětem 1

Frostpako:

Dobrý

Ahoj chci tě podpořit v psaní dalších článků. Odvádíš dobrou práci :-)

Jana Skřivánková:

Re: Dobrý

Moc děkuju. Budu se snažit, aby byla spokojenost i nadále.

Defaultní ikona uživatele
J4N:

Děkuji za seuper články. Dobrá práce.

Heh mám 2 chyby::-D
Byly jsme z té zprávy velmi smutní.
Na zpožděný vlak jsme čekaly téměř hodinu.

Divné a ja myslel že jako my byly tak tam budé tvrdé Y a ono měkké :-D

Jana Skřivánková:

Re:

Děkujeme. Tvrdé Y by tam bylo jen v případě, že bychom z kontextu věděli, že se jedná o samé ženy. Např. Alena a Zuzka jely na dovolenou. Vlak měl zpoždění, čekaly na něj více než hodinu.
Ale v těchto větách se jednalo o nevyjádřený podmět, zjednodušeně řečeno, nevíme, kdo přesně na ten vlak čekal, proto musíme dát měkké I (i kdyby tam bylo podmět my s tvrdým y na konci, někdy se bohužel koncovkou podmětu v přísudku řídit nemůžeme).

Jožka-Barča-Terka:

je to super..... :-D

Káťa:

Hele za to fakt moc dík je to úpně super konečně se tu čestinu můžu někde naučit…

jouza013:

super

ses super v tomhle učení jen tak dale

Sabinka98Elinka:

Tyhle stránky jsou nej!!!!

moc moc díky z češtiny jsem měla mít na vysvědčení 3 a ted mám dvojku kvůli tomu že jsem se učila z této stránky na písemku!!!!!! tyhle stránky jsou fakt boží!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!! :-D :-D :-D jen tak dále!!!!!!!!

terka.mandakova:

Nej čeština stránky, naučím, procvičim, zaťukám na hlavu. Chválím:) :-) :-D

Neregistravaný uživatel:

**** nema byt sestre-narodily

Jana Skřivánková:

Re:

Nebude, podstatné jméno dvojče je středního rodu, podle pravidel pro shodu podmětu s přísudkem je správně narodila. Je to vysvětleno i přímo v testu.

ILONECKAAAAAi:

Hmmmmm,zadna chyba, toje fajn, hold cestinu jsem milovala, je to zkratka znat......

petuuuula:
:)

:-D mnela sem jednu chybu je to tu super muzu skouset na testy! 8-)

dcvstwilight:

Správně!!! Moc mi to pomáhá! Učím jednu holku právě tomuto a moc mi to pomáhá, když hledám nějaké testy! :D A to je mi 12! A hned ana poprvé správně!

Petrush 98:

Na poprvé 100% :-D :-D

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek MojeČeština.cz za ně nenese zodpovědnost. Odesláním příspěvku souhlasíte s Pravidly diskuze.