Vítejte na webu Moje čeština
Komentáře k článku: Vítejte na webu Moje čeština
Re: Děkuji
Jsem moc ráda, že se ti naše stránky tak líbí a že ti tak pomohli. Opravdu si tvého poděkování nesmírně vážím.

je to moc a moc dobre proty co neumí češtinu tady to mužou procvičovat

Co jsem objevila a co s mi líbí
Dneska jsem náhodou při objednávání softwaru na stránkách HFE objevila, že existuje i tato stránka. Je to velká náhoda a já jsem za ni ráda. Už dlouho jsem postrádala existenci něčeho podobného. Super. Moc ráda bych na tyto stránky přispívala. Pokud máte zájem, ozvěte se mi.

učitelka českého jazyka na Ukrajině
Dobrý den, Jano! Moc Vám děkuju za krasnou a dostupnou informaci. Chci se zeptat, znáte li nějakou metodiku vyučování českého jazyka pro slovanské auditorium, nebo nějakého metodika, který se tím zabývá. S úctou Olena Vaščenko
Dobrý den, dřív jsem občas hledal řešení různých jazykových špeků na stránkách Ústavu pro jazyk český. Tyto stránky ovšem nyní značně zredukovali, a tak jsem narazil na Váš web. Je moc hezky udělaný. Děkuji. Jan Cepník
D.den, jsem moc ráda za váš web-konečně jsem našla pár odpovědí na věci,které jsem potřebovala objasnit. Např.mlýn-vs.mlít a jiné.Ani učitelka ČJ mi nedokázala na mé otázky odpovědět-vysvětlit,řekla jen-prostě to tak je!!! Měla jsem dříve problém se zájmenem-mě/mně. Pak jsem někde četla na netu dobrou pomůcku a funguje. Tam, kam dáte Tondu, napište mě . Tam, kam dáte Tondovi, napište mně. Faktem je,že čeština je někdy „hrozná“,zbytečně složitá. Zjistila jsem např.že nevím jestli mám napsat-v tom nebo vtom. Nebo kde napsat-na shledanou a kde nashledanou a tak někdy chytáků je víc.Lámu si hlavu a pak se dočtu,že oboje je třeba správné. S pozdravem Švarcová

Děkuji moc za výborné stránky. Jsem učitelkou třeťáků a ráda a často Vaše články využívám pro inspiraci nebo přímo ve výuce a rozhodně v tom hodlám pokračovat. Děti si také užívají občasné domácí úkoly na počítači. Přeji i nadále mnoho zdaru! Kateřina
Dobrý den,
moc děkujeme za vzkaz, jsme rádi, že naše stránky takto využíváte a že se Vám líbí. Přejeme Vám i dětem hodně spokojenosti při učení.

Dobrý den, díky za zajímavý web. Dá se tu dohledat mnoho informací
o naší mateřštině. Kolikrát i narazím na zákoutí, která jsem ještě
neobjevil. Jen tak dál

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda ve větě : Vítejte, děti , ve škole! je správně oddělení oslovení čárkami. Děkuji.
Dobrý den Ivušáku,
čárka by tam být měla, tedy:
- Vítejte, děti, ve škole!
Bez čárek věta dostává trochu jiný význam.
- Vítejte děti ve škole!
► Tato věta někoho vyzývá, aby vítal děti ve škole.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek MojeČeština.cz za ně nenese zodpovědnost. Odesláním příspěvku souhlasíte s Pravidly diskuze.