Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Vítejte na webu Moje čeština

Komentáře k článku: Vítejte na webu Moje čeština

Jana Skřivánková:

Re: Děkuji

Jsem moc ráda, že se ti naše stránky tak líbí a že ti tak pomohli. Opravdu si tvého poděkování nesmírně vážím.

Defaultní ikona uživatele
tereka veverka:

je to moc a moc dobre proty co neumí češtinu tady to mužou procvičovat :-) :-D

nextrin:

Co jsem objevila a co s mi líbí

Dneska jsem náhodou při objednávání softwaru na stránkách HFE objevila, že existuje i tato stránka. Je to velká náhoda a já jsem za ni ráda. Už dlouho jsem postrádala existenci něčeho podobného. Super. Moc ráda bych na tyto stránky přispívala. Pokud máte zájem, ozvěte se mi.

ukrajinka:

učitelka českého jazyka na Ukrajině

Dobrý den, Jano! Moc Vám děkuju za krasnou a dostupnou informaci. Chci se zeptat, znáte li nějakou metodiku vyučování českého jazyka pro slovanské auditorium, nebo nějakého metodika, který se tím zabývá. S úctou Olena Vaščenko

panjan:

Dobrý den, dřív jsem občas hledal řešení různých jazykových špeků na stránkách Ústavu pro jazyk český. Tyto stránky ovšem nyní značně zredukovali, a tak jsem narazil na Váš web. Je moc hezky udělaný. Děkuji. Jan Cepník

Svacovka:

D.den, jsem moc ráda za váš web-konečně jsem našla pár odpovědí na věci,které jsem potřebovala objasnit. Např.mlýn-vs.mlít a jiné.Ani učitelka ČJ mi nedokázala na mé otázky odpovědět-vysvětlit,řekla jen-prostě to tak je!!! Měla jsem dříve problém se zájmenem-mě/mně. Pak jsem někde četla na netu dobrou pomůcku a funguje. Tam, kam dáte Tondu, napište mě . Tam, kam dáte Tondovi, napište mně. Faktem je,že čeština je někdy „hrozná“,zbytečně složitá. Zjistila jsem např.že nevím jestli mám napsat-v tom nebo vtom. Nebo kde napsat-na shledanou a kde nashledanou a tak někdy chytáků je víc.Lámu si hlavu a pak se dočtu,že oboje je třeba správné. S pozdravem Švarcová

Kateřina:

Děkuji moc za výborné stránky. Jsem učitelkou třeťáků a ráda a často Vaše články využívám pro inspiraci nebo přímo ve výuce a rozhodně v tom hodlám pokračovat. Děti si také užívají občasné domácí úkoly na počítači. Přeji i nadále mnoho zdaru! Kateřina

Jana Skřivánková:

Dobrý den,

moc děkujeme za vzkaz, jsme rádi, že naše stránky takto využíváte a že se Vám líbí. Přejeme Vám i dětem hodně spokojenosti při učení.

Adam:

Dobrý den, díky za zajímavý web. Dá se tu dohledat mnoho informací o naší mateřštině. Kolikrát i narazím na zákoutí, která jsem ještě neobjevil. Jen tak dál :-)

Ivušák:

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda ve větě : Vítejte, děti , ve škole! je správně oddělení oslovení čárkami. Děkuji.

Milan1236000:

Dobrý den Ivušáku, :-)

čárka by tam být měla, tedy:

• Vítejte, děti, ve škole!

Bez čárek věta dostává trochu jiný význam.

• Vítejte děti ve škole!

► Tato věta někoho vyzývá, aby vítal děti ve škole.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek MojeČeština.cz za ně nenese zodpovědnost. Odesláním příspěvku souhlasíte s Pravidly diskuze.