Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Test: Co umím z 1. stupně 1

Vydáno dne 12.04.2015 od Jana Skřivánková

Tento test je určen pro rychlé zopakování učiva probíraného na 1. stupni základní školy. Využít ho můžete ve všech případech, kdy potřebujete rychle a snadno zjistit, co si z 1. stupně ještě pamatujete a co už ne.

Klikáním na šedé políčku doplňte správně vynechaný pravopisný či gramatický jev. Po vyhodnocení testu si můžete přečíst vysvětlení správných odpovědí, stačí najet myší na zelené / červené kolečko u Vámi doplněné odpovědi.

Mám ráda ps _   i kočky. _   pokoje se ozývala hlasitá hudba. Kráva patří mezi b _ ložravce. Strašidla vyhnal _   ze statku všechny pocestné. Už jsi někdy ochutnal koz _   sýr? Maminka se narodila 15. _ nora. Honza _ padl na ledu a narazil si koleno. Čarodějnice prom _ nila prince v žábu. Slo _ í mládě váží po porodu zhruba 110 kilogramů. Dědeček uhodil rozzlobeně p _ stí do stolu.


Čeština s maňásky

Zábavná aplikace na výuku vyjmenovaných slov, určování pádu, psaní ú/ů a i/y po měkkých a tvrdých souhláskách. Obsahuje celkem 8 756 testových otázek s vysvětlením správné odpovědi, 8 výukových her a vysvětlení potřebné teorie.

Vyzkoušet zdarma Češtinu s maňásky

Verze pro tisk

Články ze stejné rubriky: