Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Test: Skloňujeme podstatná jména s obrázky 1

Vydáno dne 20.01.2016 od Jana Skřivánková

V tomto netradičně pojatém cvičení si ani pořádně nevšimnete, že procvičujete správné skloňování podstatných jmen. Navíc ke správnému vyřešení úkolu budete kromě znalostí z českého jazyka potřebovat trochu důvtipu a logického uvažování. Tak hurá do toho!

Tento článek nemá žádný text…

Podle obrázku doplňte na vynechaná místa slova z nabídky tak, aby dával text smysl a odpovídal pravdě. Nezapomeňte dát každé podstatné jméno do správného tvaru! Po doplnění klikněte na tlačítko Vyhodnotit, test se Vám automaticky opraví a můžete si také přečíst vysvětlení jednotlivých odpovědí. Stačí najet na zelené/červené políčko u každé odpovědi a vysvětlení se zobrazí.



NABÍDKA SLOV: kost, myška, ocásek, oko, ouško, papoušek, pes, ploutev, rybička, zvíře

Na obrázku jsou čtyři se třemi . Všichni dohromady mají 14 a 7 . Všechna zvířátka ráda mlsají (obzvláště pejsci), proto na obrázku najdeme také 6  .

Vlevo nahoře plave 8 , každá má 3 .

Největšími zvířaty na obrázku jsou 2 zelení .

Celkem je v našem cvičení 16 , dohromady mají 32 .


Čeština s maňásky

Zábavná aplikace na výuku vyjmenovaných slov, určování pádu, psaní ú/ů a i/y po měkkých a tvrdých souhláskách. Obsahuje celkem 8 756 testových otázek s vysvětlením správné odpovědi, 8 výukových her a vysvětlení potřebné teorie.

Vyzkoušet zdarma Češtinu s maňásky

Copyright info:
Icon made by Freepik from www.flaticon.com is licensed under CC BY 3.0
Verze pro tisk

Články ze stejné rubriky: