Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Adventní kalendář z češtiny 2020

Vydáno dne 05.12.2020 od Jana Skřivánková

Pro učitele i rodiče jsme připravili adventní kalendář s úkoly, které zábavným způsobem procvičují znalosti českého jazyka a literatury. Využít je lze na 1. i 2. stupni základní školy. Zkuste si zpříjemnit čekání na Ježíška našimi netradičními úkoly.

Každé dva roky pro vás chystám nový adventní kalendář plný úkolů z češtiny. I letos mám proto pro vás přichystáno 14 netradičních úkolů inspirovaných Vánocemi, pohádkami a zimou.

V některých úkolech budete pracovat s knihou, kterou právě čtete, některé jsou zase zaměřeny na tvořivé psaní. Nechybí ani tipy na zajímavé procvičování slovních druhů či vyjmenovaných slov. Díky kalendáři si poslechnete nové vánoční písničky, budete si povídat se svými blízkými o oblíbených dárcích nebo třeba hledat, co mají společného Vánoce a Velikonoce.

Všechny úkoly mají za cíl děti i vás nějakým způsobem poučit a zároveň i pobavit. I proto letošními úkoly provádí rozpustilý stromeček s velkýma zvídavýma očima. Pevně věřím, že s úkoly zažijete mnoho zajímavých a příjemných chvil.

Pro koho je kalendář určen

Kalendář je určen žákům od 6 do 15 let, vždy záleží na konkrétním námětu i schopnostech jednotlivých žáků. Každá věková skupina samozřejmě může splnit zadání odlišným způsobem, i v tom je kouzlo všech aktivit – lze je většinu přizpůsobit schopnostem konkrétního dítěte. Úkoly mohou děti plnit i v případě, že neumí ještě samy psát. O jejich nápadech si můžete dál povídat a rozvíjet je. Díky tomu mohou plnit velké množství úkolů i menší děti.

Zdarma stáhnout adventní kalendář

A pokud by Vám jeden kalendář nestačil, můžete okouknout i ty starší:

Adventní kalendář z češtiny 2018

Adventní kalendář se zábavnými úkoly


Čeština s maňásky

Zábavná aplikace na výuku vyjmenovaných slov, určování pádu, psaní ú/ů a i/y po měkkých a tvrdých souhláskách. Obsahuje celkem 8 756 testových otázek s vysvětlením správné odpovědi, 8 výukových her a vysvětlení potřebné teorie.

Vyzkoušet zdarma Češtinu s maňásky

Verze pro tisk

Články ze stejné rubriky: