Moje čeština

Čeština nemusí být nuda

Gramatické jevy: Seriál Simpsonovi

Vydáno dne 08.03.2011 od Jana Skřivánková

Otázky tohoto testu se nějakým způsobem vztahují k oblíbenému seriálu Simpsonovi, vyzkoušet si v nich můžete své znalosti českého pravopisu.

První díl tohoto seriálu se v Americe v _ sílal 17. prosince 1989. Už první epizoda _ ánoce u Simpsonových vyvolala v Americe velký ohlas. Homerův nejpopulárnější v _ křik „D´oh!” byl zařazen jako plnohodnotné slovo do Oxfordského slovníku. Hlavní postavy mají údajně žlutou barvu, aby upoutaly pozornost diváků, kteří přeskakují jednotlivé programy v televiz _ . Jediný, kdo má ve Springfieldu u domu protiatomov _ kryt, je Ned Flanders.V jedné z epizod dvacáté série se objevila také česká _ pěvačka Markéta Irglová. Nejzná _ jší a nejprodávanější značkou piva ve Springfieldu je _ uff. Postav _   z toho seriálu mají pouze čtyři prsty. Pro seriál Simpsonovi jsou typické tzv. čarodějnické díly, které obv _ kle nemají s celkovým dějem nic společného a mnoho postav v nich zemře.


Čeština s maňásky

Zábavná aplikace na výuku vyjmenovaných slov, určování pádu, psaní ú/ů a i/y po měkkých a tvrdých souhláskách. Obsahuje celkem 8 756 testových otázek s vysvětlením správné odpovědi, 8 výukových her a vysvětlení potřebné teorie.

Vyzkoušet zdarma Češtinu s maňásky

Verze pro tisk

Články ze stejné rubriky: